ГоловнаСуспільствоПодії

Секція будинку з 40 квартир, який вибухнув на Позняках, відновленню не підлягає, - МВС

Рятувальники сподіваються завершити розбір завалів до кінця дня.

Секція будинку з 40 квартир, який вибухнув на Позняках, відновленню не підлягає, - МВС
Фото: Макс Требухов

На ранок понеділка з під завалів 10-поверхового будинку, що вибухнув у Києві на Позняках, витягли тіла трьох загиблих мешканців.

Про це повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко.

За його словами, ймовірно, що під завалами можуть знаходитися ще двоє чоловіків 1967 і 1976 років народження.

"Рятувальники продовжують цілодобово, вручну, ризикуючи своїм життям, розбирати завали, для того, щоби врятувати життя людей. До вечора планується повністю закінчити ці роботи", – підкреслив Геращенко.

Він також повідомив, що секція будинку, у якій стався вибух і в якій знаходиться 40 квартир, на думку експертів, відновленню не підлягає. Її доведеться акуратно демонтувати без загрози для безпеки сусідніх секцій житлового будинку.

"Зараз несучий каркас тримається тільки завдяки спеціальним тросам, які скріплюють плити. Учора, для того щоби не допустити подальшого обвалу будинку, рятувальникам довелося протягнути ці троси через квартири, які безпосередньо не постраждали під час вибуху, що викликало необгрунтовано агресивну реакцію окремих мешканців, які втратили від горя контроль над собою", – повідомив заступник голови МВС.

Зараз на засідання державної комісії з питань надзвичайних ситуацій вирішується питання про виділення коштів на придбання житла для всіх мешканців, які втратили свої квартири. "Це – 40 квартир із секції, яка вибухнула. Деталі будуть в офіційному повідомленні пресслужби КМУ", – додав Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram