ГоловнаСуспільствоЖиття

Командир батальйону ОУН Коханівський отримав два роки умовно

Цивільний позов про компенсацію збитків залишили без розгляду.

Командир батальйону ОУН Коханівський отримав два роки умовно
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва оголосив вирок у справі лідера Добровольчого руху ОУН Миколи Коханівського - його засудили до двох років ув'язнення з відстрочкою виконання покарання на рік як "умовний термін".

Про це повідомляє hromadske.

Цивільний позов про компенсацію збитків залишили без розгляду, оскільки представники позивача не з'явилися на засідання.

Нагадаємо, Коханівського звинувачують за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство) у зв'язку з застосуванням зброї під час бійки з націоналістом Русланом Качмалою (Рем) біля станції метро "Академмістечко" в Києві в жовтні 2017 року.

23 жовтня Шевченківський суд намагався обрати Коханівському запобіжний захід, але засідання перенесли, оскільки прихильники підозрюваного заблокували зал суду. Правоохоронці застосували проти них газ, після чого блокувальники змушені були покинути будівлю через вікна, які вони вибили. Згодом активісти повернулися до суду і почали громити меблі.

Коханівський - лідер радикального націоналістичного руху "ОУН", який неодноразово брав участь у різних акціях у Києві. У лютому 2017 року його затримували на Європейській площі через бійку з Національною поліцією. За рік до того він організував погроми відділень "Альфа-банку", "Сбербанку Росії" і офісу Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram