ГоловнаПолітика

Втрачені Зеленським голоси переходять до проросійських сил, - голова КМІС

"Ті 26%, які розчарувалися в нинішньому президенті, стали переважно виборцями ОПЗЖ".

Втрачені Зеленським голоси переходять до проросійських сил, - голова КМІС
Фото: EPA/UPG

Зниження рейтингу президента Володимира Зеленського призводить до того, що голоси його виборців переходять до проросійських сил.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів гендиректор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто.

"Зменшення рейтингу Зеленського призводить до того, що його голоси йдуть не «Голосу» чи Порошенкові. Все, що він втрачає, отримує, наприклад, партія Шарія, яка зараз підвищила істотно свій рейтинг, і вона, за нашими даними, на межі проходження у Верховну Раду. І партія Медведчука теж збільшила свій відносний рейтинг, і теж за рахунок «слуг»", - розповів соціолог.

На його думку, ті 26%, які розчарувалися в нинішньому президенті, стали переважно виборцями співголови фракції партії "Опозиційна платформа - За життя". Вони не задоволені курсом на Європейський Союз.

"Звичайно, владу треба критикувати, і ці «червоні лінії», про які всі говорять, окреслювати, але, на мій погляд, це більше робиться до компромісної фігури Зеленського, ніж до сірих проросійських сил. Ці політичні зусилля непропорційно розподілені", - додав Паніотто.

Нагадаємо, станом на червень рейтинг Зеленського за місяць знизився на 5 пунктів.

За даними квітневих опитувань КМІС, якби найближчим часом в Україні відбулися вибори президента, то 40,9% серед тих, хто визначився з вибором, проголосували б за чинного главу держави Зеленського.

У той самий час 15,7% підтримали б п'ятого президента Петра Порошенка, 9,2% - лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка, 8,9% - лідера партії "ОПЗЖ" Юрія Бойка, 8,7% - лідерку партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

У той самий час серед усіх опитаних за Зеленського проголосували б 28,9%. Крім того, 14,1% опитаних не визначилися з вибором, а 9,1% заявили, що не пішли б на голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram