ГоловнаПолітика

"Голос" побоюється зниження рейтингу через вихід Вакарчука

"Багато людей голосували за нас саме тому, що нашим лідером був Слава".

"Голос" побоюється зниження рейтингу через вихід Вакарчука
Фото: пресс-служба партии 'Голос'

Партія "Голос" вважає, що складання депутатських повноважень Святославом Вакарчуком негативно вплине на її рейтинги.

"Це абсолютно точно негативно вплине на рейтинги "Голосу" в короткостроковій перспективі. Ми це розуміємо, тому що багато людей голосували за нас саме тому, що нашим лідером був Слава", - сказала голова партії Кіра Рудик в інтерв'ю "Укрінформу".

Вона розраховує, що надалі ситуація з рейтингами вирівняється.

"Я абсолютно впевнена, що ці люди голосували не тільки за Славу, вони голосували за цінності, які він представляє, за ідеї, які він представляє, і за той перелік людей, яких він веде за собою. Цей перелік людей не змінився, наші цінності не змінилися, і наше бажання і прагнення проводити зміни в країні не змінилися. І якщо ми зможемо це показати і покажемо, що ми продовжуємо активно працювати в парламенті, я впевнена, що ситуація вирівняється", - сказала Рудик.

Політикиня також зазначила, що з моменту, коли партія "Голос" зайняла більш активну позицію, її рейтинги почали підвищуватися.

"Вони знизилися з моменту парламентських виборів приблизно до лютого. З березня, коли ми почали висловлювати свою позицію більш активно, вони пішли вгору. На жаль, зараз я очікую можливого падіння, але ми бачили вже тоді, що тренд йшов угору. Це означає, що ми робили все правильно. Будемо продовжувати робити все правильно", - заявила Рудик.

Нагадаємо, згідно з травневим опитуванням соціологічної групи "Рейтинг" партію "Голос" на виборах готові підтримати тільки 2,5% респондентів.

Трохи свіжіше дослідження Київського міжнародного інституту соціології дає "Голосу" 3,8%.

Популярний в Україні співак Святослав Вакарчук був першим номером у виборчому списку політичної партії "Голос" на виборах у 2019 році. У червні 2020 року він вирішив піти з Верховної Ради і вийшов з фракції, щоб у нього забрали мандат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram