ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні через негоду знеструмило 209 населених пунктів, підтоплено 174 будинки

Також відбувся прорив дамби №5 на річці Черемош.

В Україні внаслідок дощу та сильних поривів вітру через спрацювання системи захисту лінії електропередач знеструмлено 209 населених пунктів у семи областях. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.

У Житомирській області без електроенергії залишилися 72 н.п., у Київській - 52, Чернігівській - 29, Івано-Франківській - 29, Черкаській - 19, Чернівецькій - п'ять і Кіровоградській - три. 

Фото: dsns.gov.ua

За 22-23 червня на території Івано-Франківської, Чернівецької, Кіровоградської, Вінницької, Полтавської, Львівської, Одеської та Рівненської областей упали 26 дерев, підтопило 174 будинки, три господарські будівлі, 23 підвали, 141 домогосподарство, 31 присадибна ділянка, дві вулиці, одна дорога "Гринів-Голошина" протяжністю 100 м і висотою 40 см, 5 га сільгоспугідь, пошкоджено дахи двох шкіл, двох будівель і двох житлових будинків. 

Фото: dsns.gov.ua

"Відбулися чотири зміщення ґрунту - зруйновано одну господарську будівлю та заблоковано 26 транспортних засобів, проїзд відновлено. Зруйновано два пішохідні мости. Стався прорив дамби №5 на річці Черемош (протяжністю 10 м), стався підмив підпірної стіни бетонного берегоукріплення автодороги регіонального значення Р-62 "Чернівці-Верховина". Жертв і постраждалих немає", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що через паводок в Івано-Франківській і Чернівецькій областях 22 червня введено надзвичайні заходи безпеки. Оголошено помаранчевий рівень небезпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram