ГоловнаПолітика

Корнієнко назвав колегу по фракції "бабою робочою" і "взагалі красунею"

Керівництво "Слуги" вибачилося перед Аллахвердієвою, назвавши відео фейком і монтажем.

Корнієнко назвав колегу по фракції "бабою робочою" і "взагалі красунею"
Александр Корниенко
Фото: Макс Левин

Глава партії "Слуга народу" Александр Корнієнко та голова фракції Давид Арахамія в Миколаєві перед початком пресконференції обговорили колегу по фракції Ірину Аллахвердієву.

Захід транслювало місцеве видання «НикВести».

Під час бесіди Корнієнко назвав Аллахвердієву «бабою робочої» і «взагалі красунею», а також порівняв її з «корабельною сосною». За словами голови партії, при зустрічі з цим депутатом президент Володимир Зеленський «підстрибне, викурить усі айкоси» і скаже: «Баба, так, баба, так». Арахамія в ході бесіди в основному підтакував. Ймовірно, співрозмовники не врахували того, що вони знаходяться під прицілами відеокамер, мікрофони, які стоять поруч, можуть бути включені.

Увечері 23 червня Корнієнко відреагував на публікацію відео з брифінгу в Миколаєві. Він назвав запис змонтованим.

«По-перше, запис було змонтовано, а фрази – вирвані з контексту», – написав Корнієнко у фейсбуці.

Він зазначив, що ім’я Аллахвердієва не мало ніякого відношення до обговорюваних питань, а просто «потрапило в монтаж».

«По-третє, я розумію, що деякі фривольні слова могли образити людей, особливо жінок. За що я від себе і від імені Давида (Арахамія) прошу вибачення», – додав лідер «Слуги народу».

Корнієнко зазначив, що вони з Арахамією «обговорювали товаришів по політиці як товаришів по політиці».

«Відносини між нами всіма, незалежно від статусу депутатів, гендеру та статі – приблизно однакові. Трошки близькі, трошки іронічні, але в будь-якому випадку, це відносини людей, які об’єднані однією метою і складають команду. Так, у нас є специфіка мови, на якій ми спілкуємося між собою. І це наша внутрішньопартійна справа», – зазначив глава «Слуги народу».

Корнієнко попросив громадськість «нарешті почати судити по справах, а не по словах». Нагадавши, що особисто він є прихильником справжньої рівності між чоловіками й жінками, про що говорить законотворча діяльність глави партії «Слуга народу».

Ірина Аллахвердієва також прокоментувала запис розмови Арахамії й Корнієнка. Нардеп також назвала матеріал «фейком і монтажем».

«Декотрі ЗМІ сьогодні розповсюдили фейк, де згадується моє ім’я. Не хочу коментувати цей низькопробний бруд, але повинна розставити всі крапки над «і». Опубліковане «сенсаційне відео» – монтаж. Мені вже подзвонили Давид Арахамія й Саша Корнієнко й поклялися, що не говорили нічого з опублікованого», – повідомила Аллахвердієва. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram