ГоловнаПолітика

СБУ завершила розслідування справи проти Стерненка

Активіста збираються судити за звинуваченням у вбивстві.

Фото: Lb.ua

Служба безпеки України завершила розслідування кримінальної справи за підозрою активіста Сергія Стерненка в умисному вбивстві.

Про це, як написав Стерненко у фейсбуці, йому повідомили в четвер, 25 червня.

Стерненку дали доступ до матеріалів досудового розслідування й запропонували ознайомитися з ними.

Нагадаємо, ввечері 24 травня 2018 року Стерненко чинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. У результаті один із нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер. Це був вже третій за пів року напад на Стерненка.

Через два роки Стерненку пред'явили підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу.

За версією слідства, Стерненко, захищаючись під час нападу, поранив ножем двох людей, а потім наздогнав одного з них – Івана Кузнєцова – і завдав йому смертельне поранення в серце. Тіло загиблого було знайдено майже в 100 метрах від місця першої сутички.

Сам Стерненко в інтерв'ю LB.ua говорив, що вихопив ніж в одного з тих, хто на нього напав, і почав наосліп відмахуватися. Після цього нападники почали тікати, а через 30–40 метрів один із них впав – у нього була серйозна рана на животі.

15 червня Стерненку обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram