ГоловнаПолітика

Верховний Суд залишив без розгляду позов Семочка про відновлення в Службі зовнішньої розвідки

Скандально відомий розвідник намагався оскаржити указ Порошенка.

Верховний Суд залишив без розгляду позов Семочка про відновлення в Службі зовнішньої розвідки
Фото: ZIK

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду 24 червня залишив без розгляду позов Сергія Семочка про відновлення на посаді першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Про це повідомила пресслужба Верховного Суду.

Семочко просив визнати протиправним та скасувати указ президента Петра Порошенка №143/2019 про його звільнення з посади першого заступника голови СЗР, а також відновити його на цій посаді

Нагадаємо, у липні 2018 року Сергій Семочко, який обіймав посаду начальника київської СБУ, був призначений Порошенко першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

На початку жовтня 2018 року вийшло журналістське розслідування Bihus.info з приводу Семочка. У ньому йшлося про те, що у 2015–2017 роках, під час війни, сім'я Семочка, не маючи ніяких великих легальних доходів, придбала три особняки в одному з найдорожчих дачних поселень – селі Козин під Києвом – вартістю кілька мільйонів доларів.

Також у розслідуванні говорилося, що сім'я українського розвідника й контррозвідника Семочко є в базах даних платників податків Російської Федерації.

Згодом контррозвідка СБУ підтвердила наявність російського громадянства в дружини Семочка. У квітні 2019 року Порошенко звільнив Семочка.

Семочко зі звільненням не погодився і в травні 2019 року подав позов до Верховного Суду.

У 2020 році Порошенко повідомили про підозру у зв'язку з незаконним, на думку слідства, призначенням Семочка. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram