ГоловнаПраво

ДБР викликало Порошенка на новий допит

Повістку опублікували в соцмережах.

ДБР викликало Порошенка на новий допит
Фото: Макс Требухов

Державне бюро розслідувань викликає на допит як підозрюваного п'ятого президента України, співголову фракції "Європейська солідарність" у парламенті Петра Порошенка. Повістку опубліковано на сторінці ДБР у Facebook.

"Підозрюваний Порошенко П.О. викликається на 10:00 30 червня в Державне бюро розслідувань для допиту як підозрюваного, проведення одночасного допиту та інших процесуальних дій у кримінальному провадженні № 62019000000000753", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що явка Порошенка обов'язкова, він повинен мати при собі паспорт або інше посвідчення особи.

Повістка Порошенка
Фото: facebook.com/dbr.gov.ua
Повістка Порошенка

Нагадаємо, 18 червня суддя Сергій Вовк відклав обрання запобіжного заходу Петру Порошенку на 1 липня. Він аргументував це зміною клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання, а не арешту. Захист Порошенка виступав проти такого рішення, закликаючи винести рішення по суті.

Після засідання під Офісом президента зібрався мітинг на підтримку Петра Порошенка. Його учасники вимагали "припинити політичні репресії".

Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання "відверто злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка до перевищення ним влади і службових повноважень.

19 червня генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що через відсутність складу злочину закрили три кримінальні провадження щодо п'ятого президента України Петра Порошенка.

Провадження, в якому Порошенко є підозрюваним, було розпочато за заявою голови Служби зовнішньої розвідки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram