ГоловнаПраво

Суд у Росії відмовив у допуску архієпископа ПЦУ Климента до захисту кримчанина Приходька

Російський прокурор виступив проти допуску священника в ролі громадського захисника.

Суд у Росії відмовив у допуску архієпископа ПЦУ Климента до захисту кримчанина Приходька
Олег Приходько
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону, який 9 червня розпочав розгляд по суті справи Олега Приходька, не допустив архієпископа Кримської єпархії ПЦУ Климента до захисту проукраїнського активіста.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

Захист клопотав про допуск архієпископа Климента в ролі громадського захисника. Він пояснив, що має "надавати духовну підтримку" і знає Приходька з 1998 року, коли він "під час будівництва церкви в Євпаторії виконував зварювальні роботи".

Російський прокурор виступив проти допуску священника в ролі громадського захисника.

Суд залишив клопотання про допуск в ролі громадського захисника архієпископа Климента без задоволення.

Олег Приходько був затриманий 9 жовтня після обшуку в його будинку в селищі Оріхове Сакського району. У його гаражі була нібито виявлена тротилова шашка із запалом для ручних гранат в металевій оболонці з-під вогнегасника з уражаючими елементами у вигляді зварювальних електродів.

Приходько стверджує, що все це йому підкинули.

Його підозрюють в підготовці підриву будівлі міської адміністрації міста Саки. За версією звинувачення, Приходько виготовив вибуховий пристрій з метою підриву будівлі міської адміністрації міста Саки з метою вплинути на органи влади, щоб ті прийняли рішення про входження Криму до складу України. Проти нього порушили кримінальну справу за статтею 205 КК РФ (підготовка теракту) і за статтею 223-1 КК РФ (незаконне виготовлення вибухових речовин).

Приходько свою провину заперечує і вважає цю справу політичним переслідуванням за його проукраїнську позицію.

На початку квітня 2020 року Олег Приходько був етапований зі слідчого ізолятора Сімферополя в ФКУ СІЗО-1 Ростова-на-Дону, де і міститься зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram