ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" допускають, що Кабмін Шмигаля можуть відправити у відставку ще до осені

Нардеп Дануца вважає, що може повторитися ситуація, як з урядом Гончарука.

У "Слузі народу" допускають, що Кабмін Шмигаля можуть відправити у відставку ще до осені

Уряд прем'єр-міністра Дениса Шмигаля можуть відправити у відставку ще до осені. Досвід попереднього Кабміну Олексія Гончарука довів, що уряди "швидко ламаються", заявив в інтерв'ю LB.ua народний депутат фракції "Слуга народу" і голова Кіровоградської обласної організації партії Олександр Дануца.

"Як показала історія з експрем'єром Олексієм Гончаруком, будь-який Кабмін може дуже швидко вийти з ладу. Тому і Кабмін Шмигаля теж дуже швидко може поламатися. Можуть навіть не чекати осені. Може виникнути якась ситуація, як з Гончаруком, і тоді це все швидко закінчиться", - заявив він.

Дануца нагадав, що першого разу Кабмін Шмигаля направив до парламенту програму діяльності уряду, яка була неякісно написана.

"На 12 сторінок. Але не суть. Вона була написана поспіхом - такі документи взагалі не можна приносити в парламент. На мою думку, це неповага до вищого законодавчого органу. Зараз її переписали. Вона стала значно якісною. Але, по-перше, осад, як кажуть залишився. А по-друге, вона не стала тією програмою, яка дає достатньо відповідей на глобальні виклики, перед якими стоїть Україна. Це не тільки моя думка, це думка багатьох народних депутатів нашої фракції. Мені подобаються деякі міністри в Кабміні Шмигаля. Я сподіваюся, що вони проявлять себе, і ми отримаємо синергію", - додав він.

Нагадаємо, Верховна Рада не підтримала програму дій уряду Дениса Шмигаля, не надала річний імунітет від відставки Кабміну."Слуги народу" дали всього 176 голосів. До цього перший проєкт програми уряду відправили на доопрацювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram