ГоловнаСуспільствоПодії

Шмигаль заявив про розвиток критичної ситуації через негоду в п'яти областях України

Найбільше постраждала Івано-Франківська.

Шмигаль заявив про розвиток критичної ситуації через негоду в п'яти областях України
Рятувальні роботи в селі Кропивник Калуського району
Фото: Управління ДСНС України в Івано-Франківській області

У п'яти областях України через негоду і затоплення розвивається критична ситуація. Найсильніше постраждала Івано-Франківська область, де 165 населених пунктів потрапили під вплив повені. Про це повідомив на брифінгу прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В області зруйновано 19 мостів, понад 110 км автодоріг. Унаслідок повені загинули три людини.

"Тіло одного загиблого досі не знайшли. Двох жінок знайшли. Зруйновано кілька приватних будинків - узагалі стерті з лиця землі. Загальну суму збитків поки неможливо підрахувати", - повідомив він.

Прем'єр додав, що частково затоплені дороги міжнародного значення, ситуація, як і раніше, напружена.

"Сьогодні хвиля пішла на Тернопільську область, є частина домогосподарств пошкоджених. Загалом у Закарпатській області три населені пункти, в Чернівецькій області - чотири населені пункти, у Львівській - один населений пункт постраждали від цієї повені", - пояснив Шмигаль.

Він додав, що в Івано-Франківську область відправили чотири вертольоти. На одному з них евакуювали двох вагітних на пізніх термінах жінок.

"Є окрема ситуація з тим, що понад 100 дітей заблоковані і не зможуть скласти ЗНО", - додав Шмигаль, пообіцявши залагодити питання зі здачею тестів в інший час.

Прем'єр додав, що на ліквідацію наслідків в Івано-Франківській області вирішили виділити 500 млн гривень.

Нагадаємо, вранці 24 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено вирушили на Прикарпаття для координації сил у подоланні негоди і проведення повітряного моніторингу затоплених районів.

За попередньою оцінкою, зруйновано 110 км автодоріг 1850 берегових укріплень і 90 мостів в Івано-Франківській області. Пошкоджено 429,7 км автодоріг та 130 мостів в Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях. Порушено транспортне сполучення з 34 населеними пунктами.

В Івано-Франківській області через спричинене негодою затоплення евакуюють жителів смт Ланчин і районну лікарню в місті Галич, де лікуються хворі на коронавірус. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram