ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківській області через затоплення евакуюють житлові будинки і лікарню з інфікованими коронавірусом

З смт Ланчин евакуювали 200 осіб.

Фото: mvs.gov.ua
 В Івано-Франківській області через спричинене негодою затоплення евакуюють жителів смт Ланчин і опорну по коронавірусу районну лікарню в місті Галич.

Евакуація ускладнюється тим, що серед пацієнтів є люди з COVID-19, повідомив під час візиту в Івано-Франківську область прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Відповідно, зараз проінспектувавши рівнинну частину, будемо ухвалювати рішення, проведемо комісію техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і будемо ухвалювати рішення про виділення коштів і оперативних заходів", – повідомив прем'єр у відео, опублікованому на його сторінці у Facebook.

Фото: mvs.gov.ua

Міністр МВС Арсен Аваков, який також відправився в найбільш постраждалі від паводку райони області, повідомив, що в смт Ланчин підтоплені близько 160 будинків. Про це йдеться в заяві пресслужби МВС.

Фото: mvs.gov.ua

"Евакуйовано 200 осіб, інші відмовилися від евакуації й залишилися на місці, ми забезпечуємо їхню життєдіяльність. Відсутні газо- і електропостачання, йде замикання, працюють електрики… Перекидаємо сюди великогабаритну техніку НГУ, додаткові сили рятувальників і поліції. Доставимо їжу. Люди відчують захист і допомогу держави", – повідомив міністр.

Загалом у Надвірнянському районі підтоплено 16 населених пунктів, 604 житлових будинки 26 автомостів та 181 км дорожнього покриття.

Оновлення 17:12. На брифінгу прем'єр-міністр повідомив, що з лікарні в Галичі в районну інфекційну лікарню було евакуйовано дев'ять пацієнтів з коронавірусом.

Нагадаємо, що вранці 24 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено відправилися на Прикарпаття для координації сил з подолання наслідків негоди і проведення повітряного моніторингу затоплених районів.

Загалом зруйновано 110 км автодоріг 1850 берегових укріплень і 90 мостів в Івано-Франківській області. Пошкоджено 429,7 км автодоріг та 130 мостів в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях. Порушено транспортне сполучення з 34 населеними пунктами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram