ГоловнаСуспільствоПодії

Київ виділить матеріальну допомогу постраждалим від вибуху будинку на Позняках

Також місто сприятиме покупці нового житла.

Київ виділить матеріальну допомогу постраждалим від вибуху будинку на Позняках
Фото: Макс Требухов

Київська комісія з надзвичайних ситуацій схвалила виділення компенсації та матеріальної допомоги постраждалим від вибуху в будинку на Позняках. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Усі постраждалі сім'ї отримають по 50 000 гривень. Тим, хто отримав важкі травми, виділять по 80 000, середні - 70 000, легкі - 60 000. Родичі загиблих отримають по 100 000 гривень за кожного загиблого члена сім'ї. Ми вже здійснюємо всі необхідні процедури, щоб найближчим часом люди отримали ці гроші", - додав він.

Кличко зазначив, що запропонував прем'єр-міністру Денису Шмигалю варіант виділення коштів на покупку нового житла для всіх постраждалих - половину від Києва і другу половину від уряду.

"Київ готовий виділити з резервного фонду 30 млн гривень для вирішення житлової проблеми людей, у будинку яких стався вибух. Ідеться або про надання матеріальної компенсації за ринковою вартістю житла, або про придбання і передачі квартир", - пояснив він.

Нагадаємо, 21 червня у 10-поверховому житловому будинку на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 на Позняках стався вибух. У результаті загинули три людини, доля ще двох була невідома. Попередньою причиною назвали вибух газоповітряної суміші.

Вибухова хвиля зруйнувала п'ять поверхів одного під'їзду. Пошкоджено 40 квартир, де живе 125 осіб. Секція будинку, що вибухнув, з 40 квартир відновленню не підлягає.

Увечері 22 червня рятувальники виявили тіло четвертого загиблого. Мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що залишалася невідомою доля ще одного чоловіка. Вночі 23 червня знайшли тіло п'ятої, останньої жертви вибуху. Чоловіка 1976 року народження упізнав його сусід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram