ГоловнаСуспільствоПодії

Шмигаль і Аваков вилетіли в постраждалу від паводку Івано-Франківську область

На захід України відправили додаткові сили і авіацію МВС.

Шмигаль і Аваков вилетіли в постраждалу від паводку Івано-Франківську область
Фото: Молодий буковинець

Сьогодні, 24 червня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено відправилися на Прикарпаття для координації сил з подолання негоди і проведення повітряного моніторингу затоплених районів.

Про це повідомляється на сайті МВС.

Відзначається, що інтенсивні опади призвели до масштабних паводків в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Закарпатській областях. Підтоплено близько 200 населених пунктів.

Рівень води в річці Прут у районі Чернівців
Рівень води в річці Прут у районі Чернівців

Підрозділи МВС евакуюють людей, проводять повітряний і наземний моніторинг, берегоукріплення, відкачування і відведення води.

Глава МВС Аваков повідомив, що з 22 червня в регіонах, які постраждали від повеней, введені надзвичайні заходи безпеки. Залучені понад 1500 поліцейських, рятувальників і гвардійців, зокрема для проведення моніторингу – 110 гвардійців гірничо-патрульної роти.

Фото: mvs.gov.ua

"З регіону вже евакуйовано близько 400 осіб, жертвами негоди стали троє осіб. Моїм рішенням у ці області спрямовані: 150 військових Національної гвардії, 4 вертольоти Н225 і Мі-8, військовий літак НГУ. Доставлено більше ніж 1200 кг їжі і води. Крім цього, для повітряного моніторингу будемо залучати малу авіацію – літаки Diamond Державної прикордонної служби України. Сильні опади за прогнозами ДСНС протримаються ще кілька днів", – зазначив Аваков.

Він додав, що штаб працює цілодобово, поліцейські і гвардійці охороняють будинки, щоб уникнути мародерства.

Нагадаємо, раніше ДСНС оголосила штормове попередження у зв'язку з паводком у Чернівцях. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram