ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві знайшли арсенал зброї: вилучили автомати, пістолети-кулемети і гранати

Затримали двох місцевих жителів.

Київська місцева прокуратура №10 спільно зі слідчими Шевченківського управління поліції в Києві затримали двох киян за підозрою в зберіганні зброї і боєприпасів, а також виготовлення наркотиків.

Про це повідомляється на сайті прокуратури.

"Так, 16 та 17 червня, за місцем проживання чоловіків і в організованих ними схованках проведено низку обшуків, під час яких вилучено 5 автоматів, 6 пістолетів з глушниками, два пістолети-кулемети, 19 гранат з запалами до них, 200 грамів тротилу і близько 2 тисяч боєприпасів різного калібру", - повідомляє у вівторок пресслужба прокуратури Києва.

Крім того, в квартирі одного із затриманих виявлено 20 г речовини, схожої на амфетамін, 1,5 кг прекурсору фенілнітропропену, а також обладнання та хімічні реактиви, призначені для виготовлення психотропних речовин.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Затриманим повідомили про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Фото: kyiv.gp.gov.ua

До підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і домашнього арешту. Слідство триває. Щодо вилучених предметів і речовин призначені відповідні експертизи. Встановлюється канал надходження зброї.

Нагадаємо, в кінці квітня в Донецькій області виявили боєприпаси, які могли бути використані для диверсії на мирній частині України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram