ГоловнаКультура

Артисти Київського оперного театру заспівали на Житньому ринку фрагмент з опери Доніцетті

"Якщо ти не йдеш у театр - театр приходить до тебе".

Артисти Київського оперного театру заспівали на Житньому ринку фрагмент з опери Доніцетті
Фото: kyivcity.gov.ua

Київська опера презентувала новий проєкт "Якщо ти не йдеш у театр - театр приходить до тебе". Його ідея полягає в приверненні уваги до проблем культури в умовах карантину.

Про це повідомляє офіційний портал Києва.

22 червня на офіційних сторінках Київської опери відбулася прем'єра відеоролика, знятого на столичному Житньому ринку. Він демонструє, що "духовна пожива" не менш важлива, ніж фізична, і закликає глядачів приходити в театри, щойно з'явиться можливість.

Артисти виконали фрагмент з опери Гаетано Доніцетті "Viva la mamma". Спеціально для проєкту створено сучасне аранжування музики, а також змінено текст для актуалізації дії до сучасних реалій.

"Завдяки таким дистанційним івентам розумієш, що культура продовжує жити, незважаючи на перешкоди, які постають на її шляху, а культурні діячі готові приймати стан речей і плідно працювати! Карантин обов'язково закінчиться. Все буде добре!" - саме під таким гаслом ми очікуємо ще одного сюрпризу від Київської опери вже наприкінці червня", - зазначила директорка Департаменту культури Діана Попова.

Фото: kyivcity.gov.ua

Вона додала, що 27 червня Київська опера закриє 38-й театральний сезон концертною програмою зі свого балкона. Такий альтернативний формат вдало зарекомендував себе під час привітання киян з Днем міста.

Фото: kyivcity.gov.ua

Фото: kyivcity.gov.ua

Нагадаємо, у квітні Національна опера запустила онлайн-проєкт на підтримку Італії, яка постраждала від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram