ГоловнаКультура

Барселонський оперний театр провів концерт для кімнатних рослин, які подарують медикам

Струнний квартет виконував "Хризантеми" Джаккомо Пуччіні.

Фото: liceubarcelona.cat
Барселонская опера "Лісео" провела перший за час карантину через коронавірус концерт. Його "слухачами" стали близько 2300 кімнатних рослин, які планують подарувати іспанським медикам, пише Reuters.

За задумом організаторів, такий концерт дає привід осмислити абсурдність положення людини в епоху коронавірусу, яка позбавляє людей їх позиції глядачів.

"Природа просунулася, щоб зайняти місце, яке ми вирвали з неї. Чи можемо ми розширити наше співчуття? Давайте почнемо з мистецтва і музики, у великому театрі, запрошуючи природу", - повідомив виконавчий продюсер Еудженіо Ампудія під час денної репетиції концерту перед 2292 кімнатними рослинами, розставленими на глядацьких місцях.

У рамках "Концерту для біоцена" струнний квартет "Лісео" виконував мініатюру "Хризантеми" Джаккомо Пуччіні, обрану тому, що нагадує реквієм.

В оперному театрі висловили надію, що шоу підтвердить цінність мистецтва, музики і природи і послужить дорожньою картою для повернення до нормальної діяльності після пандемії.

Нагадаємо, 12 квітня італійський тенор Андреа Бочеллі дав концерт у порожньому Міланському соборі в день католицького Великодня. Виступ пройшов без глядачів у зв'язку з пандемією, однак його транслювали на весь світ наживо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram