ГоловнаСвіт

Трамп призупинив видачу низки робочих віз у США

Один з типів віз широко поширений серед працівників Amazon, Google і Facebook.

Трамп призупинив видачу низки робочих віз у США
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп вирішив призупинити видачу робочих віз деяким іноземним робітникам до кінця 2020 року. Білий дім вважає, що це допоможе постраждалій від пандемії коронавірусу економіці, однак проти цього рішення виступають бізнес-групи, пише Reuters.

Згідно з указом Трампа, не можна буде отримати візи:

H-1B, які видаються для кваліфікованих працівників і поширені в технологічній сфері;

H-2B, що їх використовують сезонні робітники;

H-4, які видаються подружжю власників віз H-1B;

L-1, що видаються керівникам, які переїжджають у США з посад в інших країнах у компаніях з одним і тим самим роботодавцем;

деякі візи J-1, які видаються для дослідників і вчених.

Згідно з даними агентства, візи H-1В дуже поширені серед таких компаній-гігантів як Amazon і Google, а також Microsoft і Facebook.

Представник адміністрації Трампа заявив, що призупинення видачі віз набуває чинності з середи, 24 червня. Очікують, що це відкриє 525 000 робочих місць для американських робітників. Він не пояснив, з огляду на що Білий дім вибрав цю дату, але заявив, що таке рішення зумовлене бажанням "якомога швидше повернути американців на роботу".

Низка компаній і торгова палата США розкритикували цей крок, заявивши, що це ускладнить відновлення економіки після збитку, заподіяного пандемією. Противники призупинення видачі віз вважають, що Трамп таким чином намагається досягти своєї давньої мети щодо обмеження імміграції.

Ті, у кого вже є робоча віза, можуть в'їхати в Штати за наявності офіційного проїзного документа, який дозволяє в'їзд.

Нагадаємо, в серпні 2019 року адміністрація Трампа посилила видачу грін-карт. Нові правила зменшували шанси отримати право на проживання в США вихідцям з країн з невисокими доходами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram