ГоловнаСвіт

У Росії голову райвідділку поліції підозрюють у співпраці з СБУ (оновлено)

Затримано начальника районного відділку МВС Управління МВС у Курській області.

У Росії голову райвідділку поліції підозрюють у співпраці з СБУ (оновлено)
Фото: belnovosti.by

Федеральна служба безпеки Російської Федерації за підозрою в державній зраді затримала начальника районного відділку МВС у Курській області.

Про це повідомляє російський Интерфакс.

"Затримано начальника районного відділку МВС управління МВС у Курській області, підполковника поліції Борзенкова Дмитра Олександровича, 1981 р.н", - заявили агентству в центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) спецслужби.

Зазначається, що співробітники ФСБ проводили затримання в рамках порушеної кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого статтею 275 КК Росії ("державна зрада").

За даними контррозвідки, Борзенков "був залучений до конфіденційної співпраці одним з підрозділів СБ України і за завданням іноземної спецслужби збирав і передавав дані, що становлять державну таємницю".

Оновлення. Як повідомило Интерфаксу поінформоване джерело, начальник райвідділу поліції УМВС по Курській області Дмитро Борзенков, можливо, передавав українським спецслужбам секретні відомості, пов'язані з пересуванням російських військ.

Перевіряються й інші епізоди протиправної діяльності поліцейського.

Співрозмовник агентства не виключив також, що за результатами розпочатої службової перевірки в управлінні внутрішніх справ по Курській області можуть бути застосовані санкції стосовно керівника регіонального управління, аж до його звільнення.

Раніше ФСБ заявила про запобігання теракту в окупованому Сімферополі. Затримано п'ятьох осіб, у яких нібито були зв'язки з "представниками радикальних українських формувань, котрі воюють на південному сході України". Їх звинуватили у спробі влаштувати вибух на ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram