ГоловнаСвіт

Лукашенко про відносини з Путіним: "Нічого у нас не іскрить!"

Президент Білорусі переконаний, що йому вдасться вирішити проблеми у відносинах з Росією.

Лукашенко про відносини з Путіним: "Нічого у нас не іскрить!"
Архивное фото
Фото: kremlin.ru

Президент Білорусі Олександр Лукашенко упевнений у відносинах з Росією вдасться вирішити наявні проблеми.

Про це він заявив на зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, передає БЕЛТА.

Лавров розпочав зустріч з Лукашенком зі слів: "Я вітання не передаю вам від Володимира Володимировича".

"Це я вам хочу передати. Я щойно з ним розмовляв. Тож я вам передаю привіт від начальника. У нас дійсно відбулася така відкрита, добра розмова. Хоча багато тут думають, що в нас щось іскрить. Нічого у нас не іскрить! Є проблеми завжди", - відповів Лукашенко.

"Іскра потрібна для запалювання, щоб поїхати вперед", - зазначив Лавров.

"Абсолютно правильно, - погодився Лукашенко. - Так ми і розглядаємо наші відносини. Вистачає, звичайно, проблем і у нас, і у вас. Це і пандемія (вона загострила багато проблем), і на міжнародному рівні (ви це краще за мене відчуваєте і розумієте). І у вас сьогодні політичних проблем хоч греблю гати в зв'язку з прийняттям нових поправок до Конституції. У нас - президентські вибори. Тому, дійсно, як у братів, усе йде паралельно, дзеркально відображаються ці проблеми, що у вас, що у нас " .

"Думаю, ми їх вирішимо. Це не катастрофічні проблеми", - підкреслив президент Білорусі.

Нагадаємо, минулого року президенти РФ і Білорусі в рамках об'єднання в Союзну державу домовилися створити єдиний парламент і уряд. Під час відкритої частини переговорів Лукашенко заявив, що Білорусь хоче від Росії рівних умов. Детальніше про те, чому переговори між двома президентами фактично нічим не завершилися, читайте в матеріалі LB.ua "Бліцкригу не буде. Путін готується до довгострокової облоги Білорусі".

Наприкінці січня 2020 року Лукашенко і Путін не змогли домовитися про постачання нафти на 2020 рік. 31 грудня Лукашенко провів телефонні розмови з Путіним, після чого доручив керівникам нафтохімічного комплексу знайти альтернативу російській нафті. Домовитися про постави нафти на 2020 рік РФ і Білорусь змогли лише 9 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram