ГоловнаСвіт

Лукашенко заявив про зрив плану з організації "майдану" в Білорусі

"Маски зірвані з ляльок у нас і ляльководів за межами Білорусі".

Лукашенко заявив про зрив плану з організації "майдану" в Білорусі
Фото: president.gov.by

Влада Білорусі зірвала план із дестабілізації ситуації в країні. Про це заявив президент країни Олександр Лукашенко, йдеться на його сайті.

"Спостерігаючи за ситуацією протягом останньої доби, я бачу, що активізувалися певні сили, які починають діяти, розгойдуючи ситуацію в країні. Ми це спостерігали, і давно. Але нам все-таки вдалося зробити деякі кроки на випередження й зірвати масштабний план дестабілізації Білорусі (це не жарт і не залякування) і привести країну до якогось майдану. Така була мета. Маски зірвані з певних не тільки ляльок, які в нас тут були, але й ляльководів, які сидять за межами Білорусі", – сказав Лукашенко.

Він додав, що суверенна й незалежна Білорусь для нього найвища цінність і він готовий піти на все, щоби її зберегти.

Нагадаємо, що в 18 червня в Білорусі затримали головного конкурента Лукашенка на президентських виборах Віктора Бабарика. Це колишній глава банку, який належить "Газпрому".

Після цього в Мінську відбулися пікети на підтримку суперників Лукашенка. За даними правозахисного центру "Весна", у пікетах брали участь понад 2200 осіб. Ланцюжок людей вишикувався від будівлі Білоруської державної філармонії майже на 5 кілометрів і простояв майже 6 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram