ГоловнаСвіт

Американські сенатори закликали Трампа протидіяти ПВК "Вагнер"

"Вагнерівці" беруть участь у збройних конфліктах по всьому світу.

Американські сенатори закликали Трампа протидіяти ПВК "Вагнер"
Фото: EPA/UPG

Сенатор-республіканець Марко Рубіо і сенатор-демократ Кріс Кунс представили резолюцію, що закликає президента США Трампа розробити план протидії ПВК "Вагнер", приватній організації військових контрактників, яка може належати російському олігарху Євгену Пригожину.

"Вагнерівці" беруть участь у збройних конфліктах по всьому світу. За словами сенаторів, організація становить загрозу національній безпеці США, передає Голос Америки.

"Коли Євгеній Пригожин, група "Вагнера" та інші пов'язані з ними організації висилають бойовиків для участі у війнах за кордоном, це загрожує міжнародній стабільності", - заявив Кунс. Сенатор наполягає, що ці суб'єкти проводять підривні кампанії по всьому світу, і США повинні відповісти на це.

Вперше бойовики "Вагнера" з'явилися в Криму, де допомагали Кремлю незаконно окупувати півострів. Російський уряд заперечує свою причетність до групи.

У 2018 році Міністерство юстиції США висунуло Пригожину обвинувачення у фінансуванні "Агентства інтернет-досліджень" через участь у, як висловився Мін'юст США, "інформаційних війнах проти США" під час президентських виборів 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram