ГоловнаСвіт

ВООЗ попередила про прискорення темпів пандемії COVID-19

Найбільшу загрозу зараз несе не сам вірус, а "недолік глобальної солідарності та глобального лідерства".

ВООЗ попередила про прискорення темпів пандемії COVID-19
Гендиректор ВОЗ Тедрос Гебрейесус
Фото: EPA/UPG

Пандемія спричиненого коронавірусом захворювання COVID-19 все ще прискорюється, а його наслідки будуть відчутні ще десятки років.

Про це в понеділок, 22 червня, заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебрейсус, передає DW.

"Ми знаємо, що пандемія - це значно більше, ніж криза в галузі охорони здоров'я. Це економічна криза, соціальна криза, а в багатьох країнах політична криза. Її наслідки будуть відчутні і в наступні десятиліття", - сказав він.

На думку гендиректора ВООЗ, найбільшу загрозу зараз несе не сам вірус, а "недолік глобальної солідарності та глобального лідерства".

За словами Гебрейсуса, 21 червня в світі було зафіксовано понад 183 тис. нових випадків зараження коронавірусом, і це найбільший показник з початку пандемії.

Усього в світі захворіли на COVID-19 вже майже дев'ять мільйонів людей, більш ніж 465 тис. померли від хвороби.

На цей момент найскладнішою є ситуація в Північній і Південній Америках, а також у деяких країнах Азії.

Як заявив Гебрейсус, наступним викликом для систем охорони здоров'я є збільшення обсягів виробництва і дистрибуції дексаметазону - перших ліків, які знижують ризик смерті у хворих на COVID-19.

Як повідомляли, в Україні станом на 22 червня офіційно підтвердили 37 241 випадок зараження коронавірусом SARS-CoV-2, від COVID-19 померли 1012 осіб, 16 642 пацієнти одужали. Упродовж останньої доби зареєстрували 681 новий випадок інфікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram