ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київ і Вінницька область можуть послабити карантин згідно з новими вимогами МОЗ

Закарпаття та Чернівецька область не відповідають двом критеріям.

Київ і Вінницька область можуть послабити карантин згідно з новими вимогами МОЗ
Фото: Александр Рудоманов

Київ і Вінницька область увійшли в список регіонів, які можуть перейти до наступного етапу ослаблення карантину. Це сталося після того, як МОЗ змінив критерії послаблення.

Згідно з інформацією на сайті Міністерства охорони здоров'я, кількість областей з широким розповсюдженням коронавірусу скоротилася з дев'яти до восьми.

На Закарпатті завантаженість опорних по COVID-19 лікарень становить 59,65% при 50% дозволених. Також область перевищує показник динаміки (порівняння епідситуації останнього тижня з попередньою) - він становить 20,16% при 10% допустимих.

Чернівецька область також має надмірно негативну динаміку - 37% і завантаженість лікарень - 51,54%.

Львівська, Житомирська, Волинська, Тернопільська, Івано-Франківська і Рівненська області не відповідають вимогам щодо динаміки.

Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Одеська і Чернігівська області порушують показник охоплення тестуванням. 

Нагадаємо, що з 22 червня регіоном з широким розповсюдженням коронавірусу в Україні вважається той, в якому є одна з таких ознак: завантаженість опорних лікарень понад 50%; середня кількість тестування методом ПЛР і ІФА становить менш ніж 24 на 100 000 населення впродовж останніх семи днів; коефіцієнт виявлених випадків інфікування коронавірусом вищий за 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram