ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глава Київської області пригрозив посиленням карантину "у будь-яку мить"

Регіон займає п'яте місце в Україні за кількістю випадків COVID-19.

Глава Київської області пригрозив посиленням карантину "у будь-яку мить"
Фото: facebook.com/markushinoleksa

Глава Київської обладміністрації Василь Володін заявив, що карантин в області можуть посилити у будь-яку мить.

Про це йдеться у його зверненні до мешканців регіону.

"У Київській області зараз понад 2 тисячі хворих на COVID-19. З них 173 - діти. Кількість пацієнтів в інфекційних відділеннях збільшується. У стаціонарі - кожен четвертий інфікований. Вже померли 46 осіб. Далеко не всі вони похилого віку. Частина з них - це люди середнього віку, які не мали проблем зі здоров'ям до епідемії. Показник інцидентності в області впритул наблизився до критичної позначки 12. До посилення карантинних заходів залишилося добрати 0,03%. Тому потрібно враховувати, що карантинні заходи можуть бути посилені у будь-яку мить", - сказав Володін.

Він не уточнив, що показник інцидентності незабаром перестануть рахувати. За новими параметрами адаптивного карантину Київська область ще кілька днів тому була цілком благополучною.

Володін повідомив, що обласна влада відстежує ситуацію з коронавірусом. Якщо вона буде погіршуватися три дні поспіль, комісія з ТЕБ та НС "буде змушена скасувати деякі введені раніше послаблення".

Нагадаємо, що Київська область займає п'яте місце за кількістю випадків коронавірусної хвороби (2174), поступаючись тільки Рівненській, Львівській, Чернівецькій областях та Києву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram