ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Нові параметри адаптивного карантину дозволять Києву і Чернівецькій області перейти до пом'якшення

Наразі вони не набрали чинності.

Нові параметри адаптивного карантину дозволять Києву і Чернівецькій області перейти до пом'якшення
Фото: EPA/UPG

Нові параметри адаптивного карантину дозволять Києву та Чернівецькій області перейти до пом'якшення, розповів у четвер головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Якби ми сказали, що ці заходи почали працювати від сьогодні, то, у принципі, у нас на пом'якшення вийшли б Київ та Чернівецька область, які до цього не могли вводити пом'якшення, тому що вони перевищували інцидентність. Наш аналіз показує, що завантаженість ліжок, охоплення тестуванням, відсоток виявлення й динаміка дозволяє входити цим регіонам у пом'якшення карантинних заходів.

Завантаженість ліжок у Києві становить 38,38% при цільовому показнику "менше ніж 50%", охоплення тестуванням – 100,62 на 100 тис. населення при необхідних 24, відсоток виявлення – 3,62% при цільовому показнику "менш як 11%", динаміка – негативна при цільовому показнику "менше ніж 10%".

Нагадаємо, що Київ та Чернівецька область займають перші місця за кількістю випадків COVID-19 в Україні. У столиці 4084 випадків коронавірусної хвороби, а в Чернівецькій – 4135.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram