ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін вирішив продовжити адаптивний карантин до 31 липня (оновлено)

Прем'єр Шмигаль закликав українців "не відриватися від реальності" і додержуватись обмежувальних заходів.

Кабмін вирішив продовжити адаптивний карантин до 31 липня (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня.

Про це заявив на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"У зв'язку зі зростанням коронавірусних хворих, ми продовжимо дію адаптивного карантину – до 31 липня поточного року", – сказав він.

Прем'єр закликав українців "не відриватися від реальності" і виконувати карантинні обмеження: одягати маски, дотримуватися дистанції й користуватися санітайзерами.

За словами Шмигаля, уряд також має намір внести зміни до відповідної постанови, щоби передбачити можливість посилення карантину, якщо буде така необхідність.

Оновлення. В уряді уточнили, що продовження адаптивного карантину означає заборону на перебування в громадських приміщеннях, будівлях і транспорті без засобів індивідуального захисту. А в транспорті буде заборонено перевозити пасажирів більше, ніж місць для сидіння.

Також Кабмін оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням COVID-19 може відбуватися посилення карантину (заборона проведення заходів, роботи транспорту, та інше).

"Регіоном зі значним поширенням COVID-19 буде вважатися регіон, у якому є одна із таких ознак: завантаженість ліжок становить понад 50%; середня кількість ПЛР і ІФА-тестів становить менш як 24 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 більший за 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 більший ніж 8 випадків на 100 тис. населення", – наголошується в повідомленні.

Рішення про посилення або ослаблення обмежувальних заходів і надалі прийматимуть регіональні комісії на основі оцінки епідситуації.

Нагадаємо, Кабмін ввів адаптивний карантин із 22 травня по 22 червня. Повідомлялося, що обмеження пом'якшуватимуть раз на 10 днів при дотриманні умов.

Перший етап пом'якшення в Україні почався з 12 травня – були відкриті парки, сквери, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе й ресторанів.

На 14 червня МОЗ констатувало, що Київ і 10 областей не готові до подальшого ослаблення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram