ГоловнаЗдоров'я

Кожен шостий бізнес в Україні порушує норми карантину

Органам контролю доручили посилити нагляд.

Фото: Facebook Віктор Ляшко

За даними Держспоживслужби, кожен шостий суб'єкт господарювання в Україні є порушником карантинних заходів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав головний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко.

Він повідомив, що в суботу, 13 червня, було проведено засідання Державної комісії з питань медичної техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"На ньому доручено контролюючим органам значно посилити нагляд за дотриманням суб'єктами господарювання протиепідемічних норм, які прописані постановами головного державного санітарного лікаря України. Особливу увагу на регіони, які не відповідають ознакам ослаблення протиепідемічних заходів", – повідомив Ляшко.

Також органам місцевого самоврядування та Мінінфраструктури доручили збільшити кількість транспортних засобів на міських, приміських, міжміських та інших маршрутах загального користування.

Суб'єктам господарювання запропонували змінити графік роботи підприємств, державних установ і закладів для зменшення навантаження на міський і приміський транспорт у годину пік, що дозволить зменшити кількість людей у транспорті.

Ляшко закликав бізнес не нехтувати тимчасовими рекомендаціями, оскільки від цього залежить здоров'я й контрольованість епідеміологічної ситуації в країні.

Нагадаємо, що за 16 червня в Україні зареєстрували рекордну кількість хворих і померлих від коронавірусу. Виявили 758 нових випадків захворювання, 31 смерть, одужали 415 осіб.

Генеральним партнером розділу «Здоров'я» є медична мережа «Добробут». Компанія розділяє цінності LB.ua щодо якісної медичної допомоги, та не втручається у редакційну політику LB.ua. Усі матеріали розділу є незалежними та створеними відповідно до професійних стандартів.