ГоловнаСвіт

Адміністрація Трампа посилила умови видачі грін-карт

Нові правила зменшують шанси отримати право на проживання у США вихідцям з країн з невисокими доходами.

Адміністрація Трампа посилила умови видачі грін-карт
Фото: http://largo.ru

Адміністрація президента США Дональда Трампа оприлюднила указ, що передбачає посилення умов видачі грін-карт мігрантам.

Нові правила набудуть чинності через 60 днів після їх появи у Федеральному реєстрі у вівторок, 13 серпня, повідомляє Голос Америки.

Зокрема, одне з правил зобов'язує емігрантів бути фінансово спроможними забезпечити своє життя. Отже, пише CNN, це зменшує шанси отримати право на проживання у Сполучених Штатах вихідцям з інших країн з невисокими доходами.

Зараз, кажуть експерти, міграційні служби можуть брати до уваги фінансовий стан, здоров'я, освіту, навички, сімейний стан і вік заявників, але тільки незначній кількості людей відмовляють з цих причин.

Тепер, пише Politico, візові офіцери зможуть легше відмовляти заявникам, якщо вони отримували фінансову допомогу від держави або можуть зажадати її у майбутньому. Йдеться про продуктові талони, державне медичне страхування Medicaid і допомогу з житлом. У зоні ризику відмови виявляться малозабезпечені сім'ї та люди з неповною освітою, адже вони, за оцінками уряду, з високою ймовірністю зможуть претендувати на допомогу держави.

Після того, як у жовтні 2018 року адміністрація Білого дому оголосила про плани прийняти ці міграційні правила, федеральні установи по всій країні зафіксували зменшення кількості заяв на отримання програм допомоги, зокрема, для харчування дітей та вагітних жінок.

Водночас, за американськими законами, нелегальні мігранти, тобто люди, які потрапили у США незаконно, не можуть претендувати на отримання "зелених карт" й пізніше - громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram