ГоловнаСвіт

Джо Байден обійшов Трампа у виборчих рейтингах у США

Серед можливих пар кандидатів виборці частіше вибирали сенаторів - опонентів Трампа.

Джо Байден обійшов Трампа у виборчих рейтингах у США
Дональд Трамп
Фото: EPA\UPG

Колишній віцепрезидент США Джо Байден випередив би чинного президента Дональда Трампа на 8% на президентських виборах, якби їх проводили зараз. Про це свідчать дані опитування SurveyUSA.

Виборцям пропонували вибрати між двома можливими кандидатами, склавши п'ять пар політиків. За даними опитування, в разі вибору між Байденом і Трампом, а також між Трампом і сенатором Вермонту Берні Сандерсом в обох випадках чинний президент програв би: його підтримують 42%, тоді як за Байдена або Сандерса проголосували б 50% виборців.

У парі Трамп - сенатор Массачусетсу Елізабет Воррен перевага сенатора становить лише 2% (46 на 44), стільки ж могла б виграти сенаторка Каліфорнії Камала Гарріс. Єдиний кандидат, якого Трамп обійшов в опитуванні - градоначальник Саут Бенда Піт Баттігіг.

Опитування проводили онлайн з 1 по 5 серпня серед 7 тис. дорослих із правом голосу.

Нагадаємо, раніше Байден оголосив про намір брати участь у виборах президента США. Ексвіцепрезидент США заявив, що основні цінності нації: становище у світі, демократію, все, що зробило Америку Америкою, - поставлено на карту, тому він вирішив висунути свою кандидатуру на посаду президента Сполучених Штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram