ГоловнаСвіт

У Росії звинуватили "закордонні сили" в підбурюваннях через YouTube

Google загрожує звинувачення у втручанні в суверенні справи.

У Росії звинуватили "закордонні сили" в підбурюваннях через YouTube
Фото: segodnya.ua

Член Ради Федерації РФ Андрій Клімов заявив, що "закордонні сили" за допомогою відеохостингу YouTube провокували учасників мітингу в Москві 10 серпня на незаконні дії.

Про це він сказав у коментарі РБК.

За його словами, в очолювану ним комісію із захисту суверенітету надійшли дані, що "низка громадян почали отримувати інформацію, яку вони не запитували, з джерел, на які вони не підписані". Він стверджує, що "інформація мала підбурювальний зміст і закликала до протиправних дій" - зокрема, виходити за межі площі Сахарова (де був узгоджений мітинг) і рухатися в бік адміністрації президента.

"Ресурс, з якого це подавалося, як відомо, належить американцям", - повідомив Клімов.

За його словами, інструментами поширення інформації стали сайт посольства США, "Голос Америки" і YouTube-канали. "Було написано, що спочатку буде узгоджена акція, потім, швидше за все (likely), - неузгоджена. Розповідалося, куди вони потім підуть. Чи то наші опозиціонери у них цей сценарій брали, чи то, навпаки, самі їм його дали", - зазначив сенатор.

На тлі слів представника Ради Федерації Роскомнагляд зажадав від Google "припинити використання YouTube для рекламування незаконних масових заходів".

За інформацією Роскомнагляду, "низка структур, що мають YouTube-канали, купують у відеохостингу рекламні інструменти, такі як push-повідомлення, з метою поширення інформації про незаконні масові заходи", які зокрема спрямовані на зрив виборів у РФ.

Якщо Google не вживе належних заходів, це буде розцінено як втручання у суверенні справи держави, а також ворожий вплив і перешкоджання проведенню демократичних виборів", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, 10 серпня в Москві відбувся найбільший за вісім років протестний мітинг. Він був узгоджений з владою і пройшов спокійно, але після його закінчення частина людей попрямувала до будівлі адміністрації президента. Там було затримано 256 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram