ГоловнаСвіт

ФБР викрило підготовку нападу на синагогу у Лас-Вегасі

У підозрюваного знайшли компоненти для виготовлення бомб.

ФБР викрило підготовку нападу на синагогу у Лас-Вегасі
Подозреваемый Конор Климо
Фото: KTNV

Влада Лас-Вегаса 9 серпня пред'явила звинувачення проти 23-річного чоловіка, який придбав матеріали для виготовлення вибухових пристроїв з метою напасти на синагогу. Про це пише "Голос Америки" з посиланням на федеральну прокуратуру.

Підозрюваного на ім'я Конор Клімо заарештували у четвер після обшуку, влаштованого у нього вдома агентами ФБР. Вдома у Клімо знайшли піротехніку, запобіжники, дроти й інші компоненти для виготовлення бомб. Молодому чоловіку загрожує до 10 років ув'язнення і штраф у розмірі 250 тисяч доларів.

Чоловіка затримали під час розслідування ФБР про діяльність екстремістських і терористичних організацій. Підозрюваний зізнався у тому, що він є членом неонацистського угруповання "Націонал-соціалістичний рух". Члени угруповання підтримують напади на федеральну владу, представників расових меншин, євреїв і ЛГБТ-спільноту.

ФБР почало стежити за Клімо після того, як в одному з видань Лас-Вегаса опублікували його фотографію - молодий чоловік "патрулював" район, в якому живе, зі штурмовою гвинтівкою у руках. Під час спілкування з агентами ФБР під прикриттям Клімо обговорював з ними свої плани про напад на синагогу у Лас-Вегасі, а також розповідав, що у себе вдома він готує "коктейлі Молотова" і саморобні вибухові пристрої.

Під час цих бесід він також говорив про підготовку стеження за місцевим гей-баром і про свої плани найняти бездомного, щоб здійснювати стеження за синагогою та іншими потенційними об'єктами для проведення атак.

Нагадаємо, у квітні у місті Поувей у Каліфорнії 19-річний чоловік відкрив стрілянину у синагозі. Внаслідок атаки одна людина загинула, троє отримали поранення. 

У жовтні 2018 року сталась стрілянина у синагозі "Древо життя" у Піттсбурзі. Там було убито 11 осіб, ще шестеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram