ГоловнаСвіт

Через повені в Індії загинули 95 людей, сотні тисяч евакуйовані

Сильні опади обрушилися на західне узбережжя Індії.

Фото: EPA/UPG

Через повені у штатах Карнатака, Керала і Махараштра на заході Індії загинули 95 осіб, сотням тисяч довелося покинути свої будинки.

Про це пише Reuters.

З червня по вересень в Індії триває сезон дощів, який забезпечує близько 70% щорічних опадів. До того ж  сезонні мусонні дощі часто призводять до руйнувань і загибелі людей.

За словами представників індійської влади, близько половини загиблих цього тижня припало на південний захід штату Керала, розташованого у південній частині півострова Індостан. Протягом двох останніх днів тут відбулося близько 80 зсувів. У 7 з 12 районів штабу було оголошено штормове попередження і на суботу.

Торік Керала постраждала від одного з найсильніших повеней за останні сто років. Тоді загинули понад 200 осіб, понад 5 мільйонів постраждали.

Головний аеропорт штату у місті Кочин довелося закрити ще у п'ятницю через заболочування рульової доріжки. Очікується, що погода дозволить відновити польоти не раніше ніж у неділю.

Фото: EPA/UPG

У сусідньому в Кералою штаті Карнатака загинули 24 людини. Там зафіксовано найсильнішу повінь за останні 45 років. Вода затопила понад тисячі сіл, кілька гребель досягли своєї повної потужності, понад 200 тисяч людей евакуювали.

Сильні дощі торкнулися 16 з 30 районів штату.

В Махараштрі, де розташована фінансова столиця Індії Мумбаї, на цьому тижні загинули 29 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram