ГоловнаСвіт

У telegram опублікували персональні дані затриманих під час протестів у Москві

Джерелом витоку називають МВС РФ.

У telegram опублікували персональні дані затриманих під час протестів у Москві
Фото: EPA/UPG

Анонімний телеграм-канал "Товариш майор" опублікував дані близько трьох тисяч осіб, зокрема затриманих на акціях протесту в Москві 27 липня і 3 серпня, включаючи журналістів. Телеграм-канал називає таблицю з даними "базою прихильників Навального", пише Медиазона.

Повідомляється, що в базі є паспортні дані та номери телефонів чотирьох журналістів видання. У трьох з них поліцейські переписали паспортні дані перед акцією 3 серпня. Там же вказані журналісти "Радіо Свобода", кореспонденти "Медузы", The Village, "Дождя" та інших ЗМІ.

Опубліковані дані незалежних кандидатів у Мосміськдуму Любові Соболь, Івана Жданова, Костянтина Янкаускаса, Юлії Галяміної, Дмитра Гудкова, Володимира Мілова, чинних муніципальних депутатів, а також співробітників каналу "Навальный LIVE" і "Открытой России".

У файлі є особисті дані затриманих учасників акції 27 липня Самаріддіна Раджабова, Івана Подкопаєва, Олексія Міняйла і Данила Бєглєца, які проходять обвинуваченими у "Московській справі" за статтею про масові заворушення.

Штаб Дмитра Гудкова, який веде його канал, поки сам політик відбуває адміністративний арешт, написав, що один із затриманих зв'язався зі штабом і розповів, що виявив в базі вигадану домашню адресу, яку він назвав поліцейським після затримання. "Так, сумнівів у джерелі зливу не залишається", - наголосили в штабі.

27 липня і 3 серпня в Москві пройшли акції протесту через недопуск незалежних кандидатів на вибори в Мосміськдуму. Після обох акцій було затримано сотні людей. За подіями 27 липня Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтями "масові заворушення" і "застосування насильства щодо представника влади". У цій справі заарештували 12 осіб. Крім цього, СК завів справу на учасника акції 3 серпня за вивих плеча нацгвардійцю - обвинуваченого Павла Устинова відправили в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram