ГоловнаСвіт

Віцепрем'єр Італії зажадав дострокових виборів

"На зміну цьому уряду можуть прийти тільки вибори".

Віцепрем'єр Італії зажадав дострокових виборів
Маттео Сальвини
Фото: EPA/UPG

Заступник голови Ради міністрів Італії Маттео Сальвіні, який обіймає посаду федерального секретаря правопопулістської "Ліги", закликав до дострокових виборів у парламент країни, підваживши долю коаліційного уряду.

Про це повідомляє  Deutsche Welle з посиланням на місцеве видання La Stampa.

"Ми не хочемо додаткових місць (у парламенті, - ред.) чи міністерських позицій, не хочемо перестановок чи технічного уряду: на зміну цьому уряду можуть прийти тільки вибори", - зазначив віцепрем'єр.

Сальвіні також наполягає, щоб прем'єр-міністр Джузеппе Конте скликав голосування в парламенті з приводу довіри урядові. "Давайте повернемо владу виборцям", - підкреслив він.

Політик, який займає також посаду голови МВС країни, висловив упевненість "у відсутності більшості" в парламенті і заявив, що нове голосування - єдина альтернатива коаліції з популістським Рухом "5 зірок", напруженість у відносинах з яким посилювалася протягом останніх місяців.

Конфлікт загострився після того, як "5 зірок" 7 серпня проголосував проти багатомільярдного проєкту швидкісного залізничного сполучення між італійським Турином і французьким Ліоном, підтриманого "Лігою".

Іншими предметами розбіжностей стали надання більшої автономії окремим регіонам Італії та мінімальний розмір оплати праці.

Обговорюючи можливість дострокових виборів, лідер Руху "5 зірок" Луїджі Ді Майо заявив, що він "готовий до голосування".

Нагадаємо, напередодні Сальвіні допитали з приводу можливого фінансування Росією ультраправої партії "Ліга Півночі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram