ГоловнаПолітика

Зеленський поговорив з прем'єром Італії про українського нацгвардійця Марківа

Президент стурбований невиправдано жорстким вироком українському військовому.

Зеленський поговорив з прем'єром Італії про українського нацгвардійця Марківа
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Італії Джузеппе Конте.

Про це повідомляє прес-служба голови української держави.

Під час розмови співрозмовники обговорили недавній вирок суду м. Павія громадянину України, військовослужбовцю Нацгвардії України Виталію Марківу за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році.

"Глава держави запропонував правову допомогу України у проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті Андреа Роккеллі. Він висловив стурбованість невиправдано жорстким рішенням суду і підкреслив важливість неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом", - йдеться у повідомленні.

Також сторони обговорили розвиток торговельно-економічних відносин двох країн і міжлюдських контактів.

"Глава держави подякував Італії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і наголосив на важливості збереження режиму санкцій щодо РФ як дієвого механізму забезпечення виконання Москвою Мінських домовленостей", - повідомляють в Офісі президента.

Зазначається, що Конте привітав Зеленського з переконливою перемогою на виборах. У відповідь глава держави запросив президента Італії відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, 12 липня суд міста Павіа (Італія) засудив до 24 років позбавлення волі українського військового Національної гвардії Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі на Донбасі. Суворість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

Україна оскаржить вирок і домагатиметься виправдання українця. Президент Володимир Зеленський доручив керівництву МЗС і ГПУ терміново взятися за повернення Марківа в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram