ГоловнаПолітика

Юлія Світлична: новий онкологічний комплекс у Харкові побудуємо за найсучаснішими технологіями

Будівництво знаходиться на початковому етапі.

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові розпочалося будівництво нового онкологічного комплексу.

Про це повідомила пресслужба Харківської ОДА за підсумками відвідування головою області Юлією Світличною будівельного майданчика.

"Умови, в яких сьогодні знаходиться обласний центр онкології, не витримують ніякої критики. Приміщення вже давно непридатні. Тому прийнято принципове рішення про створення нового онкологічного комплексу. Він буде побудований за найсучаснішими технологіями - з урахуванням нових стандартів, а також забезпечений новим обладнанням - як для лікування, так і для діагностики. Об'єкт дуже масштабний і серйозний. Щоб не затягувати роботи, будемо будувати і здавати об'єкт чергами", - сказала Світлична.

На цей момент роботи тривають на першій черзі будівництва. Тут переносять інженерні мережі і готуються розробляти котлован для фундаменту майбутнього лікувально-діагностичного центру площею понад 20 тисяч квадратних метрів.

"Це 3 секції, в тому числі центральна частина, ядро всього комплексу (ліфти, приймальне відділення, зони загального користування, операційний блок, реанімація) і стаціонар на 180 ліжко-місць. Друга черга - будівля на 6600 квадратних метрів, на 130 ліжко-місць. Там в основному розміщуватимуться відділення", - розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

Фото: kharkivoda.gov.ua
Фото: kharkivoda.gov.ua

За інформацією генерального директора Харківського обласного центру онкології Дениса Швидкого, в новому комплексі буде 8 сучасних операційних, у частині з яких передбачається застосовувати гібридні технології. Також планують встановити 3 лінійні прискорювачі для проведення променевої терапії та найсучасніше діагностичне обладнання, яке дозволить виявляти пухлини на максимально ранніх стадіях.

Будівництво онкоцентру наразі фінансується тільки з обласного бюджету.

"Будемо звертатися до нового Кабінету Міністрів, щоб отримати фінансування з державного бюджету і швидше завершити цей великий об'єкт. Також будемо звертатися по міжнародну технічну допомогу - для забезпечення онкологічного комплексу новим обладнанням і технологіями, а надалі - обміну досвідом із найкращими фахівцями світу і підвищення кваліфікації наших лікарів", - розповіла Світлична.

На обліку в онкологічному центрі стоять близько 70 тисяч жителів Харкова й області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram