ГоловнаПолітика

Слідчі ДБР ще не отримали документів про відновлення кримінального провадження проти Порошенка

Закриту ранішу адміністративну справу за позовом Портнова нібито було відновлено через суд.

Слідчі ДБР ще не отримали документів про відновлення кримінального провадження проти Порошенка
Фото: eurosolidarity.org

У Державному бюро розслідувань ще не ознайомилися з документом про відновлення розслідування кримінального провадження за фактом спроби захоплення влади п'ятим Президентом України Петром Порошенком.

"Слідчі ознайомилися з інформацією в ЄРДР, проте офіційного документа про відновлення слідства наразі немає", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" прессекретар ДБР Анжеліка Іванова.

"Ми не бачили ані ухвали суду про закриття, ані про відновлення слідства", - додала вона.

Нагадаємо, ДБР 21 травня за заявою колишнього заступника глави Адміністрації президента України Андрія Портнова почало досудове розслідування за фактом можливої державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади (стст.109, 111 і 426-1 КК) з боку керівництва України наприкінці 2018 року. У Держбюро уточнили, що мова йде про події 25 листопада 2018 року, пов'язані зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного в Азовське море у районі Керченської протоки.

Пізніше стало відомо про закриття цього провадження. У відповідь Портнов заявив про намір оскаржити рішення Генеральної прокуратури України про закриття справи.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко приїхів у ДБР для допиту: п'ятий президент мав намір поспілкуватися зі слідчим сьогодні, хоча ДБР виписало повістку на 25 липня. У "Євросолідарності" зазначили, що повістки не отримували, а здійснити візит у ДБР Порошенко вирішив сам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram