ГоловнаПолітика

СБУ позбавила допуску до держтаємниці 4 чиновників у Луганській області

Відкрито два кримінальні провадження.

СБУ позбавила допуску до держтаємниці 4 чиновників у Луганській області
Фото: ssu.gov.ua

У Луганській області від початку цього року з ініціативи Служби безпеки України чотирьом посадовим особам скасовані раніше надані допуски до державної таємниці, ще 23 відмовлено у їх наданні.

Про це повідомляє прес-центр СБУ у Facebook.

Зокрема, через систематичне порушення законодавства СБУ відмовила одній з міських рад Луганської області у наданні спеціального дозволу на здійснення діяльності, пов'язаної з державною таємницею.

Згідно з повідомленням, протягом 2018-2019 років чиновник, який відповідав за стан цієї роботи в органі місцевого самоврядування, тричі притягувався до адміністративної відповідальності за порушення порядку організації та забезпечення режиму секретності.

Допуск до державної таємниці також скасували керівниці одного зі структурних підрозділів ПАТ "Укрзалізниця". При оформленні дозвільних документів чиновниця повідомила завідомо неправдиві відомості про себе. Зокрема, жінка не вказала, що після початку військовий дій на сході України підтримувала зв'язки з представниками правоохоронних органів РФ.

Також відмовлено у доступі до держтаємниці керівнику одного з армійських підрозділів, дислокованих поблизу українсько-російського кордону. Оперативники спецслужби встановили, що військовий тільки за останні півроку понад 40 разів виїжджав у РФ. Однак, під час оформлення допуску до державної таємниці про ці поїздки не повідомив.

У СБУ повідомляють, що вісім порушників законодавства про держтаємницю притягнуто до адміністративної відповідальності, у двох кримінальних провадженнях, розпочатих за ст. 328 (Розголошення державної таємниці) і ст. 330 (Передача або збирання відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, яка є власністю держави) Кримінального кодексу України, слідчі спецслужби здійснюють досудове розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram