ГоловнаПолітика

"Спецтехноекспорт" відкинув претензії СБУ до системи раннього виявлення Aeros

"Будь-які «зловживання» виключені: систему поставлено, оплату перераховано".

"Спецтехноекспорт" відкинув претензії СБУ до системи раннього виявлення Aeros
Вышка системы Aeros в Маруиполе
Фото: dpsu.gov.ua

Держпідприємство "Спецтхеноекспорт" відкинуло претензії Служби безпеки України, яка заявила про викриття посадовців компанії на мільйонних зловживаннях.

Про це йдеться у відкритому листі "Спецтехноекспорту" на ім'я в.о. голови СБУ Івана Баканова.

Служба безпеки України розслідує обставини закупівлі Підвісної системи раннього виявлення Aeros для Держприкордонслужби. Слідство припускає, що на цьому контракті вкрали 6,74 млн доларів.

У листі "Спецтехноекспорту" наголошено, що компанія тільки укладала контракт як державний імпортер продукції і послуг військового та подвійного призначення і зараз забезпечує організацію гарантійного та післягарантійного технічного обслуговування.

Систему вибирала Держприкордонслужба, представники якої їздили у США на завод-виробник, а сама закупівля була схвалена на рівні МВС і Кабінету Міністрів.

"Будь-які «зловживання» посадовими особами ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» виключені – систему поставлено, оплату перераховано компанії-виробнику у США на підставі безвідкличного акредитиву після пред’явлення ним документів, які підтверджують поставку. Систему було введено в експлуатацію та прийнято Держприкордонслужбою. Крім того, як Вам відомо, під час візиту до м. Маріуполь у кінці 2016 року сенатори Сполучених Штатів Джон Маккейн, Ліндсі Грем та Емі Клобучар особисто відвідали місце встановлення системи", - йдеться в повідомленні компанії.

Зараз система Aeros продовжує використовуватися ДПСУ.

"Спецтехноекспорт" вимагає від СБУ спростувати заяву про зловживання в компанії і надалі утриматися від заяв, які шкодять діловій репутації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram