ГоловнаСуспільствоВійна

У Маріуполі встановили радарну систему американської розробки

Порошенко заявив, що Україна повинна виготовити ще п'ять таких комплексів.

У Маріуполі встановили радарну систему американської розробки
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко повідомив, що в Маріуполі встановлена перша система раннього виявлення цілей для контролю за кордоном.

Про це він розповів в Маріуполі.

"Прикладом того, як ми просуваємося, є оновлений пост технічного спостереження "Маріуполь". Його оснащено новітньою системою раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей. Знаходимо будь-яку повітряну, надводну мету, треба буде - і плавця знайдемо. Ця система Aeors - спільна українсько-американська розробка, яка виготовлена на одному з підприємств "Укроборонпрому" за рахунок допомоги наших американських партнерів, інвестицій наших американських партнерів", - заявив він.

Ця система, яка здатна відстежувати до 200 цілей одночасно, дозволить підвищити ефективність реагування українських військ на кордоні.

"Два роки тому були сліпі і не мали ніякої інформації. Сьогодні звідси на відстані до 50 км в кожну сторону ми точно контролюємо безпеку наших кордонів", - сказав він.

Порошенко заявив, що Україна повинна виготовити ще п'ять таких комплексів. Вони будуть інтегровані в єдину систему виявлення надводної та повітряної обстановки в акваторії Чорного моря, Азовського моря, басейну Дніпра та Дунаю.

Нагадаємо, восени 2015 року перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський в США домовлявся про постачання систем прикордонного контролю виробництва американської Aeros.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram