ГоловнаСуспільствоВійна

Голова МЗС Австрії приїде на Донбас 3-4 січня

З 1 січня Австрія стане головою в ОБСЄ.

Голова МЗС Австрії приїде на Донбас 3-4 січня
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц 3-4 січня відвідає Донбас, зокрема райони біля Маріуполя, пише "Німецька хвиля" з посиланням на повідомлення відомства.

З 1 січня Австрія стане головою в ОБСЄ, і Курц хоче особисто подивитися на наслідки конфлікту, які йому доведеться вирішувати.

Напередодні заступник міністра закордонних справ, керівник апарату Вадим Пристайко в інтерв'ю "Укрінформу" заявив, що Курц має намір доїхати до лінії розмежування. "Він хоче, і ми це підтримуємо, приїхати і своїми очима подивитися, що відбувається на сході. З міркувань безпеки ми не будемо розкривати його маршрут", - заявив дипломат.

Відень, який змінить Берлін на чолі ОБСЄ в 2017 році, ставить перед собою три амбітні цілі: деескалацію наявних конфліктів, відновлення міждержавної довіри і боротьбу з радикалізацією, яка становить загрозу багатьом державам.

Нагадаємо, що раніше Курц обіцяв, що під час свого головування в ОБСЄ у 2017 році Австрія буде докладати зусиль для пом'якшення санкцій Євросоюзу проти Росії. Голова МЗС Австрії наголошував на необхідності зміни тенденції у відносинах з Росією і відмови від мислення в категоріях "холодної війни". Замість цього, на думку Курца, у відповідь "на кожну позитивну зміну на місцях" варто "покроково пом'якшувати санкції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram