ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано підозрюваних у підпалі дверей квартири мера Херсона (оновлено)

Один з них - житель Херсона, другий - уродженець Луганської області, який проживає в Росії.

Затримано підозрюваних у підпалі дверей квартири мера Херсона (оновлено)
Поврежденная дверь квартиры Миколаенко
Фото: facebook.com/mykolaenko

Поліція Херсона затримала двох підозрюваних в підпалі дверей квартири мера міста Володимира Миколаєнка. Вони є членами так званої організації "Громада Херсона".

Про це повідомив сам Миколаєнко в фейсбуці.

"Зловмисники перебувають під вартою, один з них - житель Херсона, другий - громадянин Росії. Сумнівів у тому, що вказівки "Громаді Херсона" надходили саме з Російської Федерації, немає", - написав він.

За словами мера, "проросійські екстремісти" планували в новорічну ніч знову підпалити двері його квартири. "Перший раз їм не вдалося завдати істотної шкоди, тому вдруге вони підготувалися краще - закупили значну кількість горючих матеріалів", - заявив він.

Оновлення. На сайті поліції повідомляється, що затримані - 29-річний херсонець і 31-річний уродженець Луганської області, що проживає в Росії.

Як розповів начальник ГУ Національної поліції області Артур Меріков, підозрювані пересувалися з Херсону на автомобілі BMW з іноземною реєстрацією. За словами одного із затриманих, 30 грудня вони закупили рідину для розпалу й збиралися вночі знову підпалити квартиру міського голови, але не змогли відкрити кодовий замок на вхідних дверях в під'їзд.

31 грудня вранці поліцейські затримали їх на міжміському автовокзалі, коли вони намагалися виїхати з міста.

Фото: npu.gov.ua

Зараз вони затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, в ніч на 9 листопада 2016 року підпалили двері в квартиру мера Херсона Володимира Миколаєнка. Дверне вічко було заліплене жувальною гумкою. На підлозі лежала пляшка з рідиною для розпалювання.

Миколаєнко очолює місто з травня 2014 року. Восени 2015 року його переобрали на другий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram