ГоловнаПолітика

"Викрадений" у Домінікані екс-мер Херсона Сальдо повернувся в Україну

Він прилетів до Херсона на звичайному рейсовому літаку.

"Викрадений" у Домінікані екс-мер Херсона Сальдо повернувся в Україну
Фото: Предоставлено Владимиром Марусом

Екс-мер Херсона, депутат Херсонської міськради Володимир Сальдо, який раніше заявляв, що його викрали на території Домініканської республіки, а пізніше заарештували за підозрою у вчиненні іншого викрадення в тій самій країні, повернувся в Україну.

Про це повідомляє ZN.UA.

"Він прилетів до Херсона на звичайному рейсовому літаку", - повідомила помічниця Сальдо Ольга Співакіна.

За її словами, Сальдо "прилетів до Херсона як звичайний громадянин, в розшуку по лінії Інтерполу він не числиться".

Раніше низка херсонських новинних сайтів розповсюдила інформацію, що Сальдо на початку грудня втік з приватної клініки в Домінікані. У лікарні він перебував під вартою як підслідний.

Також відомо, що херсонець, у викраденні якого Володимир Сальдо підозрюється в Домінікані, передав Центру журналістських розслідувань рішення суду, яким Сальдо оголошується в національний розшук. Повідомлялося, що 7 грудня суд зобов'язав прокуратуру заборонити Володимиру Сальдо виїзд з країни, розмістити інформацію в ЗМІ для розшуку і арешту Сальдо та надати йому адвоката для захисту інтересів.

Також "Центр журналістських розслідувань" повідомляє про записи, на якій людина, з голосом схожим на Сальдо, розповідає нібито про замовлення ФСБ на викрадення і доставку в РФ деяких втікачів, які перебувають на території Росії.

Сальдо був мером Херсона в 2002-2012 роках, потім став народним депутатом від Партії регіонів. У 2015 році висунув знову свою кандидатуру на пост мера Херсона, але потім зняв свою кандидатуру. Зараз є депутатом Херсонської міськради від партії "Наш Край".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram