ГоловнаПолітика

Екс-мера Херсона затримали в Домінікані за викрадення людини (оновлено)

Володимира Сальдо звинуватили в роботі на ФСБ.

Екс-мера Херсона затримали в Домінікані за викрадення людини (оновлено)
Владимир Сальдо
Фото: www.visti.ks.ua

Колишнього мера Херсона та чинного депутата Херсонської міськради Володимира Сальдо затримали в Домініканській республіці за викрадення людини.

"Депутата Херсонської міськради та екс-мера Херсонській області Володимира Сальдо затримали в Домініканській республіці нібито за викрадення людини. Там він перебуває близько двох місяців", - повідомляє телеканал "112 Україна" з посиланням на посольство України на Кубі, яке також виконує функції представництва України в Домінікані.

Телеканал оприлюднив відео затримання Сальдо. Цей запис надала людина, у викраденні якої обвинувачується колишній мер. Цей чоловік в ефірі телеканалу заявив, що його викрали охоронці Сальдо. Причиною стало оприлюднення ним записів розмов Сальдо, які свідчать про співпрацю колишнього мера з ФСБ. Цей факт зараз перевіряє СБУ, яка порушила кримінальне провадження за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України".

"Його затримали в моїх апартаментах за статтею викрадення, тортури і грабіж у минулий четвер у той момент, коли він робив там обшук, намагаючись знайти якісь додаткові компрометуючі записи або дані. Вони зрозуміли, хто їх міг записати, і ось з охоронцем вони мене викрали, вони думали, що у мене є ще додаткова якась інформація", - сказав в ефірі потерпілий, який відмовився представлятися.

Оновлення. У міністерство закордонних справ не надходила інформація про затримання громадян України, в тому числі і колишнього мера Херсона Володимира Сальдо на території Домініканської Республіки. Про це РБК-Україна повідомили в консульській службі МЗС.

"Станом на цей час офіційної інформації, отриманої від нашого посольства (в Домініканській Республіці - ред.) із затримання громадян України немає", - заявила радник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Ореста Старак.

Сальдо був мером Херсона в 2002-2012 роках, потім став народним депутатом від Партії регіонів. У 2015 році висунув знову свою кандидатуру на пост мера Херсона, але потім зняв свою кандидатуру. Зараз є депутатом Херсонської міськради від партії "Наш Край".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram