ГоловнаПолітика

Чоловік російської пропагандистки Скабєєвої приїхав знімати ремонт мосту у Станиці Луганській

Бойовики "ЛНР" завадили українським фахівцям обстежити зруйнований міст.

Журналіст пропагандистського телеканалу "Россия-1", чоловік пропагандистки Скабєєвої Євген Попов - один з телевізійників, які знімають репортаж про відновлення зруйнованого моста у Станиці Луганській.

Фото: facebook.com/klymenkoyurii

Про це повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

"Демонтаж бетонних споруд між КПВВ "Станиця Луганська" і зруйнованим мостом відбувається під пильним наглядом камери російського пропагандиста з каналу "Россия-1" Євгена Попова. Більш відомого як чоловік і партнер ведучої програми "60 минут" Ольги Скабєєвої. Не знаю, яку оцінку дасть команда фейкотворців і провокаторів цій події, але стежитиму за інформацією. Просто цікаво, який негатив можна "вижати" з миротворчих ініціатив України", - написав Клименко у фейсбуці.

Фото: facebook.com/klymenkoyurii

Раніше повідомляли, що бойовики "ЛНР" не допустили фахівців до зруйнованого мосту у Станиці Луганській. Як тільки проектувальники спустилися до провалу, їх попередили, що це буде сприйнято як акт агресії і людина, яка знаходилася на протилежному боці у військовій формі, заборонила просуватися далі. Після цього діалогу з-за оборонного укріплення бойовиків з'явилася група телевізійників, які почали знімати на відео групу фахівців.

Нагадаємо, про намір відновити зруйнований міст заявив Президент Володимир Зеленський під час візиту у Станицю Луганську ще 7 червня. 26-29 червня у цьому районі відбулося розведення сил, передбачене Мінськими домовленостями 2015 року.

17 липня прессекретар другого президента України, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер повідомила, що на засіданні ТКГ була досягнута домовленість про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд в районі смт. Станиця Луганська Луганської області, в тому числі знесення фортифікаційної споруди на мосту через Сіверський Донець. Вона додала, що українська сторона у  найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту моста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram