ГоловнаПолітика

Нардеп від "Слуги народу" Шевченко взяв участь у телешоу російських пропагандистів

Депутат звинуватив у зриві розведення сил на Донбасі "радикально налаштованих націоналістів".

Нардеп від "Слуги народу" Шевченко взяв участь у телешоу російських пропагандистів
Депутат от "Слуги народа" Евгений Шевченко
Фото: Скриншот видео

Обраний у 76-му окрузі в Запорізькій області депутат від "Слуги народу" Євген Шевченко взяв участь у російському пропагандистському шоу "Большая игра" на російському Первом канале.

Про це він написав у фейсбуці.

Депутат узяв участь у форматі включення з Києва по відеозв'язку.

Шевченко зазначив, що рішення (брати участь у телешоу, - ред.) "далося йому нелегко", а метою було "донести громадянам Російської Федерації пряму позицію українського народу і влади України зі створення та виконання всіх умов для забезпечення миру на окупованих територіях".

"Щоб настав довгоочікуваний мир, необхідно йти на компроміси, і це стосується двох сторін", - написав депутат.

Шевченко продовжив риторику президента РФ Володимира Путіна про те, що в неможливості припинити конфлікт на Донбасі "винні українські націоналісти".

"Ми відстоювали позицію, щоб конфлікт на Донбасі було влагоджено мирним шляхом. І зараз ми все для цього робимо. Та ситуація, яка склалася - щодо "формули Штайнмаєра" - вона, скажімо так, була вкинута в суспільство радикально налаштованими націоналістами... У яких загалом політика полягає у ворожнечі, у війні... Ми зараз зробили паузу. І я думаю, правоохоронні органи розберуться, звідки ростуть ноги і кому це вигідно", - сказав Шевченко.

Він також додав, що команда "буде продовжувати в тому самому дусі", і висловив надію на продовження переговорів у "нормандському форматі".

Шевченко також спробував вказати на російську агресію, ведучі звикло почали заперечувати присутність російських військ на Донбасі. При цьому вони "помірялися" арміями своїх країн - після того як російський пропагандист заявив: "Не дай Бог, якщо російська армія увійде в Донбас", Шевченко відповів, що "українська армія вже не та, яка була 2014 року, і може дати відсіч".

(Шевченко включився в ефір на 59 хвилині).

Під постом депутата розгорілася суперечка. Його колега по фракції Єлизавета Богуцька в коментарях запитала, чим озвучена позиція відрізняється від позиції ОПЗЖ? Шевченко у відповідь заявив, що "росіяни вирізали мої тези про Крим". Пізніше нардеп видалив свій пост, але видання "Цензор.Нет" встигло зробити скрін-шот.

Фото: censor.net.ua

Інший його колега зі "Слуги народу" Гео Лерос опублікував скріни коментарів на особистій сторінці. "Депутат від СН Євген Шевченко - якщо вирішив почистити коменти, напишу тут - з такими успіхами костюм-двійку може змінювати на костюм матрьошки. І позицію на цьому смітнику викладати йому варто від себе, а аж ніяк не від українського народу і влади України", - написав він.

Нагадаємо, у вересні на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку президент Володимир Зеленський відповів на кілька запитань російських пропагандистів. Він спростував факт тиску на нього з боку президента США Дональда Трампа і заявив, що "тиснути на нього може тільки його шестирічний син".

Голова Офісу президента Андрій Богдан розповів телеканалу "Россия-1" про очікування України у справі врегулюванні ситуації на Донбасі і пожартував з приводу підвищеної уваги росЗМІ до нової влади України. А міністр закордонних справ Вадим Пристайко поговорив із росЗМІ про "формулу Штайнмаєра" і зустріч у "нормандському" форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram