ГоловнаПолітика

Екснардепа Микитася взяли під варту із заставою 80 млн гривень

ВАКС збільшив заставу майже в 15 разів.

Екснардепа Микитася взяли під варту із заставою 80 млн гривень
Фото: court.gov.ua

Суд змінив запобіжний захід для народного депутата України 8-го скликання, експрезидента державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася.

Екснардепа взяли під варту із заставою 80 млн гривень, повідомляє пресслужба ВАКС.

"Сьогодні, 22 жовтня 2019 року, Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду розглянута скарга прокурора на постанову слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 04.10.2019 у справі колишнього президента Української державної будівельної корпорації "Укрбуд". За результатами судового розгляду суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора і постановив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 14.11.2019 з можливістю внесення застави у розмірі 80 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Це рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 4 жовтня суд відпустив Микитася під заставу в 5,5 млн гривень, а також зобов'язав його носити електронний браслет.

Прокурори САП просили суд заарештувати екснардепа Микитася із заставою 300 млн гривень.

2 жовтня Микитасю повідомили про підозру в заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн гривень. Слідство встановило, що екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем та іншими особами, організував корупційну схему із заволодіння нерухомістю НГУ.

14 травня НАБУ затримало колишнього командувача Нацгвардією Юрія Аллерова. Його звинуватили в махінаціях з нерухомістю для військових: за даними НАБУ і САП, він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на вулиці Коновальця на квартири на околиці на Бориспільській, різниця в ціні становила понад 81 млн гривень. 20 травня Аллеров вийшов з СІЗО під заставу 4,8 млн гривень.

У справі Аллерова також під заставу відпустили двох підозрюваних: експерта-оцінювача Алісу Гринчук із заставою 1,5 мільйона гривень та гендиректора "Укрбуд девелопмент" Олега Майбороду - за 2 млн гривен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram