ГоловнаПолітика

Суд відпустив підозрюваного у справі Аллерова директора "Укрбуду" під 2 млн гривень застави

Майбороду зобов'язали носити електронний браслет стеження.

Суд відпустив підозрюваного у справі Аллерова директора "Укрбуду" під 2 млн гривень застави
Майборода на суде
Фото: censor.net.ua

Солом'янський районний суд розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у справі екс-голови Нацгвардії Юрія Аллерова гендиректору "Укрбуд девелопмент" Олегу Майбороді.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" із залу суду.

Вислухавши доводи сторін суддя Вікторія Жовноватюк вирішила відмовити в задоволенні клопотання прокуратури, яка вимагала призначити Майбороді запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 75 млн гривень.

Замість цього суддя постановила призначити заставу в розмірі 2 млн гривень, а також зобов'язала його носити електронний браслет стеження.

Після засідання суду Майборода заявив, що гроші для внесення застави в нього є. Разом з тим, його захист вивчає вручену йому підозру для подальшого оскарження.

Коментуючи придбання донькою Аллерова Катериною Пустинніковою квартири за ціною близько 7 тис. гривень за квадратний метр замість ринкової близько 24 тис. гривень за квадратний метр, Майборода заявив: "Там своя історія. Я не пам'ятаю нюанси, але юристи аналізували, говорили, що були певні причини. Були інші фінансові ... Може, був депозит розміщений. Я не знаю цих всіх нюансів".

Нагадаємо, 14 травня Національне антикорупційне бюро затримало колишнього командувача Національною гвардією Юрія Аллерова. Його звинуватили в махінаціях з нерухомістю для військових: за даними НАБУ і САП, він обміняв квартири в будинку в центрі Києва на вулиці Коновальця на квартири на околиці, на Бориспільській, різниця в ціні становила понад 81 млн гривень.

Солом'янський суд узяв Аллерова під варту з правом внесення застави розміром 4,8 млн гривень. У разі внесення застави він буде зобов'язаний здати закордонний паспорт і виконати низку інших обов'язків.

У цій самій справі також було затримано Майбороду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram